
Lahna tuo entisaikojen arvokala on nykyään hyljeksitty roskakala. Lahna taipuu moneksi herkuksi osaavan kokkaajan käsissä. Varsinkin lihamyllyllä 2 kertaan jauhettuna siitä saa monikäyttöistä kalajauhelihaa.
Lahnamureke
800g lahnafilettä jauhettuna
1 sipuli
1,5 -2 dl maitoa tai ruokakermaa
2 munaa
1-1,5 dl ruiskorppujauhoa
100g emmentaalijuustoraastetta tai sulatejuustoa
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
¼ tl sitruunapippuria
kermaviiliä
silputtua tilliä
sitruuna lohkoja
Valmistus
Jauha lahnafileet 2 kertaa lihamyllynläpi. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi tai jauha lihamyllyllä.
Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes massa on tasaista. Mikäli massa tuntuu liian kuivalta lisää tilkka maitoa tai ruokakermaa. Koostumus on sopiva, kun massa on löysähköä. Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia folion alla, jotta se ei pääse kuivumaan. Kalamureke on valmis, kun se on kokonaan hyytynyt.
Sekoita tillisilppu kermaviiliin saat tästä kylmän kastikkeen.
Tarjoile keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
Maukkaita ruokahetkiä
-Kala-Antti
Lisää kommentti
Kommentit