Tervetuloa Kala-Antin matkassa -blogiin!

Täällä jaamme käytännön tietoa ja kokemuksiamme  kalastuksesta passiivisilla pyydyksillä, kuin myös aktiivisilla välineillä kalastamisesta. 

Saatte myös tietoa kalan oikeaoppisesta käsittelystä järveltä ruokapöytään, sekä herkullisia kalareseptejä maukkaista kala-aterioista.

Julkaisemme blogissa mukaansa tempaavia tarinoita kalastuksesta menneiltä vuosilta tähän päivään.

Liity mukaan seuraamaan sivustoa ja inspiroidu vinkeistä.

Jää sulaa vauhdilla virtapaikoissa

Käväisin tänään Ilomantsinjoella kokemassa made pyydyksiä. Viime päivien suojakeli sekä vesisateet olivat sulattaneet joen yläjuoksun. Myös joen alajuoksulla oli jää ruvennut ohenemaan reippaasti. Vielä viikko takaperin jäätä oli 30cm. Tänään jäänpaksuus vaihteli 15 - 20 cm välillä. Muutos viikontakaiseen on merkittävä lähes puolet jäänpaksuudesta sulanut pois. Toki tähän vaikuttaa myös lisääntynyt virtaus joella. Virtauksen lisääntyminen puolestaan johtuu Koitereen veden pinnan säännöstelystä. Tammikuun lopulla Pamilon voimalaitos alkaa laskea Koitereen vedenpintaa kevät tulvien varalle. Veden pinnan korkeuden vaihtelu näkyy ensimmäisenä Koitereen yläpuolisissa vesistöissä.

Lue lisää »

Kuhasta maukasta graavikalaa

Monet meistä tykkäävät graavikalasta, niin minäkin. Juhlapöydässä tarjotaan useimmiten Norjanlohesta tai kirjolohesta valmistettua graavia, mutta oletko jo kokeillut kuhaa graavikalana?

Lue lisää »

Kuhan kalastan

Kuhan kalastan on merkitykseltään kaksi eri asiaa. Itselleni tästä tulee ensimmäisenä mieleen turhautunut ja tympeä letkautus tyhjänpyynnistä tai kalastuksesta ilman mitään tavoitteita saada saalista.

Lue lisää »

Jää sulaa vauhdilla virtapaikoissa

Käväisin tänään Ilomantsinjoella kokemassa made pyydyksiä. Viime päivien suojakeli sekä vesisateet olivat sulattaneet joen yläjuoksun. Myös joen alajuoksulla oli jää ruvennut ohenemaan reippaasti. Vielä viikko takaperin jäätä oli 30cm. Tänään jäänpaksuus vaihteli 15 - 20 cm välillä. Muutos viikontakaiseen on merkittävä lähes puolet jäänpaksuudesta sulanut pois. Toki tähän vaikuttaa myös lisääntynyt virtaus joella. Virtauksen lisääntyminen puolestaan johtuu Koitereen veden pinnan säännöstelystä. Tammikuun lopulla Pamilon voimalaitos alkaa laskea Koitereen vedenpintaa kevät tulvien varalle. Veden pinnan korkeuden vaihtelu näkyy ensimmäisenä Koitereen yläpuolisissa vesistöissä.

Lue lisää »

Kuhasta maukasta graavikalaa

Monet meistä tykkäävät graavikalasta, niin minäkin. Juhlapöydässä tarjotaan useimmiten Norjanlohesta tai kirjolohesta valmistettua graavia, mutta oletko jo kokeillut kuhaa graavikalana?

Lue lisää »

Kuhan kalastan

Kuhan kalastan on merkitykseltään kaksi eri asiaa. Itselleni tästä tulee ensimmäisenä mieleen turhautunut ja tympeä letkautus tyhjänpyynnistä tai kalastuksesta ilman mitään tavoitteita saada saalista.

Lue lisää »