Konjakki graavikuha

Ennenkuin kuhasta voi valmistaa graavikalaa tulee fileet pakastaa lapamatotartunnan välttämiseksi. Mikäli pakastin pääsee alle –24 asteeseen, riittää yli yön pakastaminen. Mutta mikäli pakastin on tavallinen –18 asteen versio, kalaa tulee pakastaa kauemmin kuin neljän päivän ajan. Pakastuskäsittelyn jälkeen sulata fileet ja ryhdy valmistamaan herkullista graavikalaa.

Lue lisää »

Lahnamureke ( 6 annosta )

Lahna tuo entisaikojen arvokala on nykyään hyljeksitty roskakala. Lahna taipuu moneksi herkuksi osaavan kokkaajan käsissä. Varsinkin lihamyllyllä 2 kertaan jauhettuna siitä saa monikäyttöistä kalajauhelihaa.

Lue lisää »

Madekeitto

 

Valmistusohje

( 6 annosta )

1– 1 ½  kg made.

Kaavi lima mateennahkasta. Parhaiten se onnistuu veitsellä juoksevan kylmän veden alla. Seuraavaksi nylje made ja poista pää, evät ja sisälmykset. Ota maksa talteen , jos maksassa on loisrakkuloita leikka ne pois!

Laita perkeet kattilaan ja lisää kylmää vettä n.1l tai siten että perkeet peittyvät reilusti vedellä. Heitä joukkoon pari laakerinlehteä ja keitä hiljalleen 30min. Siivilöi liemi ja anna sen odottaa hetken aikaa. Pilko made annospaloiksi n. 5cm / pala.

 Kuori ja pilko seuraavaksi 8 perunaa,2 porkkanaa ja1 sipuli. Keitä puolikypsäksi ja lisää mateen palat ja maksa kattilaan. Anna kiehua hilalleen niin kauan, että kalan liha irtoaa ruodoista ja perunat ovat kypsyneet.

Lisää kattilaan reilusti kalalientä
5–10 maustepippuria

suolaa, kalamaustetta oman maun mukaan
2 dl kermaa tai maitoa
nokare voita

Anna vielä kiehua hiljalleen muutama minuutti.

Tarkista maku.

 

Herkullisia hetkiä kaikille!

- Kala - Antti